This is England

Har sett filmen ”This is England” nu och tyckte att den var ganska bra. Den knyter väl an till alla som har känt någon form av utanförskap i sitt liv. Musiken är bra också, även om det gärna hade fått vara mer Oi! för min del. En sak som det är för mycket av i filmen är dock arkivklipp från Falklandskriget. Visst det utgör själva bakgrundshistorien till filmen, med den lille pojken vars pappa dog i kriget som förvirrade människor försöker förstå. Men det är ändå så pass mycket så att det känns som om det utgör utfyllnad. Det är dock trevligt att se en film om ett komplicerat ämne där människor varken är goda eller onda utan bara formade av att försöka göra något obegripligt gripbart. Som de flesta av oss är.

3 thoughts on “This is England

  1. Gillade också filmen, såg den redan i Maj månad då det var längesedan den hade premiär i England, mars tror jag. Det många inte vet är var skinnhead kulturen verkligen härstammar ifrån… rudeboys på jamaica som rakade håret för att särskilja sig från rastafaris och andra typer. Detta spreds till England där den västindiska kulturen utövat ett ganska stort inflytande på subkulturerna där. De tidiga skinnhead grupperingarna är ganska röriga både svarta och vita, både NF-människor och svarta samt vita icke rasister. På något sätt har NF-människorna adopterat denna kultur, fått människor att se det som någon slags hatkultur mot svarta. Då jag ofta har kort hår eller rakar mig så kan blickarna ibland bli konstiga när jag kommer med fred perry, Ben sherman eller dyl. Dock går jag inte i kängor, Converse allstar passar utmärkt för mig.

  2. Det var en bra film, intressant att följa den riktiga skinheadkulturen som jag minns den på tidigt 80-tal… (dvs innan skinhead förknippades med nazister). Dert var världens grej då om folk som rakade av sitt hår, som de som lät sitt hår växa på 1960-talet ungefär.. Subkulturerna vet vad de ska göra för att provocera…

Comments are closed.