Den dummaste filmen som gjorts de senaste 10 000 åren

Nu har det hänt igen. Två timmar av mitt liv som jag inte får igen och som jag slösat bort på att se en fasanslöst dum, idiotisk och korkad film. Den 13:e krigaren är ingenting mot detta. 10 000 BC får den värsta kalkon att verka otroligt genomtänkt. Felen är helt bisarra; ignorera att elefanter har matriarkat, och därför leds flocken av en hona. Ignorera helt och hållet att hästen tämjdes tidigast 6 000 fvt. Ignorera helt och hållet att några terrorfåglar aldrig har hittats på den afrikanska kontinenten. Ignorera helt och hållet det omöjliga i en djungel precis vid isranden. Ignorera precis all arkeologisk forskning som skett genom tiderna…

Nu är jag i och för sig inte den som är den. Jag kan tåla fantasier. Jag kan tåla orimliga historier. Om det finns en historia som håller i bakgrunden, vilket det tyvärr inte gör i 10 000 BC. Där finns bara ludd och teatralistiska berättarröster. Inga drömmar och bara dumheter. Som en betydligt sämre variant av Conan – Förgöraren.

One thought on “Den dummaste filmen som gjorts de senaste 10 000 åren

  1. …En mycket sämre variant av Conan Förgöraren. Det är enligt mig en av de sämsta filmerna jag sett i mitt liv! Det krävs ju faktiskt en hel del för att lyckas få det epitetet! Toppar av solidt guld på en pyramid… djungel och öken i varandras närhet. Skepp som jag skulle tippa byggdes ett par tusen år senare… Mamutar och pyramider!

    En film som är nästintill lika urbota dum är National Treasure: The book of secret. Snälla låna mig en av de där pennorna i MiB så jag kan radera dessa filmer ur mitt minne.

Comments are closed.