Hedersmord?

Börjar bli fruktansvärt trött på att se benämningen ”hedersmord” i alla förbannade tidningar. Särskilt som man menar på att det endast är en liten del av alla mord som är hedersmord. Förstår det helt enkelt inte eftersom majoriteten av alla mord i slutändan visar sig vara knutna till någon form av förvriden heder. För vad är det egentligen frågan om när valfri förövare sparkar ihjäl valfritt offer efter ett bråk på en pub (eller på väg hem från utestället). Eller när valfri person i ett äktenskap slår ihjäl eller förgiftar motparten för att denna inte gjort som han/hon velat? Eller när en mobbad student på Virginia Tech tar och skjuter ner folk i blint raseri för att dessa djävlats med han under hela dennes studietid (observera att jag inte är en anhängare av teorin att mobbning kan definieras universellt)? Hur får man det till att detta inte handlar om hedersrelaterat våld? Fråga inte mig, men tidningarna/rättsystemet sitter uppenbarligen på en mall varifrån människor kan definieras på detta sätt. Som jag ser det finns det i alla fall väldigt få mord som inte är ”hedersmord”.

2 thoughts on “Hedersmord?

  1. Jo för att samma media och rättväsende som säger att det är fel att kritisera religion och allt annat som strider mot pk-uppfattningen har uppfunnit benämningen hederskultur. Dessa hederskulturer är bara omformulering av religös fanatism.

  2. Vilket är helt obegripligt för en människa som ställer sig främmande till att en religion skulle vara bättre än en annan.

Comments are closed.