Den danske roligan…

Nu kan jag inte låta bli att uttrycka min åsikt i ett (av någon anledning glödhett ämne). I helgen inträffade två smått otrevliga saker i fotbollens värld. Lata danska vakter på Parken i Köpenhamn orkar inte fånga ett aspackat fyllo som sedermera kommer fram till domaren och måttar ett slag. Givetvis svär sig DBU fritt från ansvar och börjar raljera om att stämma roliganen (påpekas kan göras att i Sverige kommer inga fyllon så långt ens på allsvenska matcher – såg Halmstad BK’s matchvärdar stoppa ett fyllo ganska enkelt en gång). Den enda frågan som dyker upp i mitt huvud är ”borde inte inte DBU ta sitt ansvar och erkänna brister i säkerheten?” då det knappast är fyllot som skall lastas för att han kan komma så långt in på arenan under en EM-kval match.

Det andra som hände i helgen var att ett flertal personer dog och tiotals personer skadades under en landskamp (kval till Africa Cup om jag inte kommer ihåg fel) i Kongo. Själv tycker jag att detta är en betydligt mer svart dag för fotbollen än ovanstående. Men vad ägnar sig våra kära medier åt? Nästan enbart åt den danske roliganen.

Vi får väl för allt i världen hoppas att vi slipper begreppet roliganer i fortsättningen i alla fall. Precis som Kjersgaard och kompani har hoppat och pissat på det danska gemytet så har nu verkligheten hunnit i kapp fotbollen. Men borde inte Poulsen bli föremål för polisutredning också? Varför skall det vara en fredad zon på fotbollsplan? Någon borde ta våldet mellan spelare på allvar faktiskt innan det slutar riktigt tragiskt…