Den borgerliga regeringen och dess åverkan på miljön

Ibland är dagarna så fyllda av tristess att man går in på aftonbladet.se bara för att man inte känner att man har något annat å göra. Upptäcker då till min fasa ytterligare ett bevis på den naivitet som existerar för nyfeodalism; de som röstar på aftonbladets hemsida sitter och inbillar sig att den svenska regeringen gör något för miljön. Ännu hemskare blir det när man tänker på att aftonbladet i allmänhetens medvetande är en vänstertidning (viktigt att notera här är dock att LO inte ställer några krav på tidningen, vilket de kanske borde göra… det är alltid bra med lite balans i medialivet).

Orsaken till denna frustration är förstås att sanningen är den motsatta. Inga miljöbilspremier i världen kan ändra på detta. Förresten – hur kan en etanoldriven bil betraktas som miljöbil när bränslet produceras på bekostnad av Amazonas? Vad är det egentligen för fel med att vår planet har sina lungor kvar?

Att sedan en borgerligt ledd regim i region Skåne (jag skäms för övrigt över att Miljöpartiet agerar nyttiga idioter i det här sammanhanget) tar satsningar på järnvägar och riktar om dem till fler och flådigare vägar hjälper inte upp min tro på borgerligheten som miljökämpar.

Så vitt jag kan se har nyfeodalisterna bara en sak i huvudet – att montera ner välfärdsstaten och utnyttja det faktum att ingen riktigt verkar komma ihåg exakt hur hemskt fattig-Sverige var. Inte för att jag levde då heller, men jag har läst nog i gamla tidningar och hört berättelser inom släkten för att förstå att jag inte vill uppleva denna verklighet. Det är faktiskt denna typen av verklighet som samhällskontraktet borde skydda oss mot – inte gynna…