Är du också kund hos CSN?

Då är det synd om dig. Det är faktiskt fascinerande att en statlig organisation får aktivt arbeta med att sätta statens medborgare i ekonomisk knipa. Man lånar ut pengar till folk som knappt har en aning om vad de gör när de tar lånen, för att sedan bedriva ren ockerverksamhet mot dessa. Å man försöker alltjämt få det hela att framstå som en förmån. Inte som det verkligen är, en förmån som gradvis har avskaffats de senaste tjugo åren för att bli en bestraffning och ett verktyg för ökad segregation i samhället.  Bristen på generositet från statens sida är direkt alarmerade och därtill måste man lägga att man aktivt lurar folk in i en skuldfälla, som man sedan obarmhärtigt kräver in oavsett om personen har en inkomst eller inte. Hela systemet är direkt skrämmande, och ännu mer skrämmande är det när Centrala Ocker Nämnden (CON blir en väldigt passande förkortning) larmar om att folk inte kommer att kunna betala tillbaka. Givetvis skall det alltid finnas en hake med lån utan säkerhet, och när man sedan inte kan betala, när CON har räknat ut ens årsbelopp på en inkomst som är fyrdubbel den man faktiskt tjänat, då kommer kronofogden.

Jag citerar Mikael Wiehe; ”Om det här skall kallas framåt, då skall jag ingenstans…” (Den enda vägen/En sång till modet/2000)

DN:CSN oroas över höga studielån 

2 thoughts on “Är du också kund hos CSN?

  1. Det har passerat en gräns när de skickar folk till kronofogden på sådant sätt. ”CSN makes smart people wanna smoke crack” så att säga…

Comments are closed.