Åk hem till Täby

Känns som det är dags att skicka hem statsminister Schweinfeldt till Täby. Nedgången för samhället för samhället har gått lite väl långt. Allians mot Sveriges monumentala misslyckanden med bland annat sjukvården och arbetsmarknaden är bisarrt.

Sjukvården tvingas spara varje år för att man skall tvinga folk över till privata alternativ som man inte kommer att ha råd med i framtiden, och när samhället bryter ner folk skriver man ut piller. Läkarna har knappt tid att träffa patienterna. Utredningar och liknande insatser ta många år av kötid för att få. Helt hopplöst med andra ord… Man blir direkt äcklad när Göran Hägglund står och slår sig för bröstet över hur väl de skött uppgiften.

Arbetsmarknaden brukar ju traditionellt pratas om som Alliansens starka kort men vad har egentligen hänt där? Arbetsförmedlingen drunknar i alla andra uppgifter som de skall utföra förutom att hjälpa folk. Så kallade specialutbildade arbetsförmedlare ges inte tid att sätta sig in i problematiken som rör olika funktionshinder. Till detta kommer att man efter 100 dagars arbetslöshet får en a-kassa som ligger under den relativa fattigdomsgränsen, och att man vid utförsäkring får ett aktivitetsstöd som är mindre än socialbidragsnormen. Frågan är hur man skall ha tid att söka jobb när man har problem på arbetsmarknaden samtidigt som man måste kämpa för att få pengarna att räcka till? Bara piska och ingen morot fungerar ytterst dåligt här.

Lika aktuellt då som nu!