Tveksam omvärldsanalys för år 2007

Vissa stunder under det gångna året så har det verkligen känts som om Bad Religion träffade huvudet på spiken när de sjöng om ”The New Dark Ages”. Det verkar som om det inte har gått en sekund under hela året utan att de som vill vrida klockan tillbaka verkligen har fått som de har velat. Nyckelordet i nyskapande verkar ha varit att gå tillbaka i tiden, ge saker ett annat namn och tro att något har förändrats. Som om att det skulle vara teoretiskt möjligt att förena feodalism och liberalism till något mycket negativt. Eller att upphovsrättsmaffian skall få leka poliser och drabbas lika lite av de lagar som gäller för oss övriga som just poliser.

Problem som vi trodde var lösta för länge sedan dras fram igen för att konfrontera vett och sans ur oss alla. Internet som en gång kändes bra skall helt plötsligt bli en gigantiska övervakningsapparat. Kinas brist på respekt för mänskliga rättigheter ses som ett föredöme av en stor del av världens ekonomer. USA lyckas ännu en gång punktera reformrörelsen i Iran. Varför lyssnades det inte på Shirin Ebadi när hon fick Nobels fredspris?

Besvikelsen på hemmaplan bara ökar över det faktum att ”Allians mot Sverige” gör precis som de lovade de skulle göra. Att svenska företagsledare har mage att kalla korrekta fackliga aktioner för maffiametoder. EU-domstolens beslut att jämställa prisdumpning med konkurrens är också ganska vidrigt. Eller som Jello Biafra sa en gång; ”The lesson learned from the Great Depression is; bring back the Great Depression”. Att man skall behöva debattera saker som borde vara självklara vid det här laget; utan socialt skyddsnät så blir kraschen betydligt värre än med. Därför att när ingen har råd att konsumera så avstannar hela den liberala ekonomiska maskinen.

Tyvärr så verkar det som om det hade varit bäst att år 2007 aldrig inträffat. Enda plustecknet är väl att desperata hopplösa tider föder en massa bra musik, men tyvärr så har det inte riktigt inträffat ännu. Men hoppas kan man alltid. För tröttheten över den massproducerade dyngan har aldrig varit större. Kanske är det som är orsaken till skivbolagens minskade försäljning – alla dessa Ola och andra fantasilösa trattskallar som vinner Idol.

One thought on “Tveksam omvärldsanalys för år 2007

  1. Håller fullständigt med dig vad gäller 2007. Tyvärr så verkar ju folk svälja all skit. ”Men visst skall vi övervakas, jag har inget att dölja” mentaliteten är större än någonsin, människor fattar inte om man INTE är EMOT i dagens samhälle, så är man FÖR. Ta bara alla som svalt facebookskiten med hull och hår.
    Vad gäller ”Allians MOT Sverige” så var det ganska så klart innan ens de blev invalda att de skulle göra allt för att minska fackföreningarnas makt. Det är ju allt det här med att höja avgifterna handlar om. De vill att folk skall säga men avskaffa, så att de och deras allierade kan få ännu mer makt över våra liv, och var så säker så fort fackföreningarna har blivit utmanovrerade så kommer farbror kapitalist göra om Sverige till ett låglöneland. När den nya icke värnpliktiga armén kan sättas in för att hålla oss på plats. Något läskigt sker! 100 år av framgång för frihet, jämlikhet och broderskap och 70 års framgång för arbetaren håller på att smulas till stoft, allt för att vi fick dessa fyra apokalypsens borgare vid rodert (och de vände skutan och… ”rodde så svetten lacka…”).

Comments are closed.