Nytt år/nya problem

Efter att ha gnetat en del med saker kring min faders oväntade bortgång (och en fruktlös praktik) har återigen börjat komma igång. 

För att börja med det positiva med förra året

Viktor Kasparsson – Syndaätaren    Dennis Gustafsson är Skånes stora serieskapare. Han livgör verkligen 1920-talets Skåne och Hälsingborg (som det stavades då).

Ola Skogäng & Daniel Thollin – Deus Ex Machina: Sonen    Fortfarande bra och förtjänar ett omnämnande. Lite synd är att teknaren lagt sig till med väldigt tjocka linjer, vilket är en stil som jag är lite missnöjd med.

Niklas Eriksson – #Sverige    När skall han fatta att "På nedflyttningsplats" och "#Sverige" är det bästa han producerat. Synd att han lägger ner energi på Carpe Diem.

Borgarasen blev äntligen av med regeringsmakten. Man får säga att det var på tiden med tanke på hur de fört upp rasismen på agendan och spelat Jimmie Jugend i händerna.

Lite negativt förstås (en lista som alltid tenderar att bli längre)

Vi fick kvitto på att 15-20% av befolkningen i Sverige är rasister eftersom de antingen röstar på ett rasistiskt parti eller som i fallet med Marcus Birro förespråkar att man samarbetar med rasister. Jag vet iofs att rasismen i Sverige inte är något nytt, men av någon anledning så har de traditionella partierna slutat upp med suga upp dessa väljare. Tröttsamt att något som borde vara dött och begravet för länge sedan skall tillåtas ta upp tid.

Min pappas död. Särskilt att han dog på ett så miserabelt sätt och hur samhället bestämmer sig för att plundra dödsboet utan pardon.

Att inga spådomar om framtiden går i uppfyllelse längre, utan att samhället verkar låst i en "perputeum mobile" av nyliberal misär.