Lika korkad som vanligt

Herr utbildningsministern ställer sig i de historielösas kö och inbillar sig att vad som hänt i Finland är något nytt. Som jag konstaterade i nedanstående inlägg så är det inte det. Det är något exceptionellt, men det inte något nytt. Då herr utbildningsministern själv ställer sig positiv till ett samhälle som indirekt syftar till att skapa fler dylika tragedier så får väl han också anses vara ganska korkad. Särskilt som han undrar om det kan hända i Sverige. Hyllar man ett exkluderade samhälle så får man helt enkelt skörda det man har sått.

4 thoughts on “Lika korkad som vanligt

  1. Han kanske syftar på just skolskjutningar? Hyllar ett exkluderande samhälle? Om du anser han göra det så borde du väl anse att de flesta politiker gör det, moderater såsom Sossar…

  2. Magnus – du har kanske väldigt svårt att förstå vad jag menar i det här fallet. Jag vet inte om du läste det första inlägget, men i så fall borde det vara klart att det är ingen skillnad mellan ”skolskjutningar” och andra massmord/utvidgade självmord. Det är bara något som vår media/samhälle vill påstå för att frigöra sig från problemet. De grundläggande faktorerna är trots det exakt de samma; Hagström hatade världen, Nordlund hatade världen. Hedin är en skolboks-Raskolnikov. Tyvärr måste jag även medge, trots att jag är politiskt aktiv, att de flesta politiker hyllar ett exkluderade samhälle. Skillnaden är bara den att Björklund är extrem, och inte så lite obehaglig. Han är så extrem att han bara kan vara korkad. Jag vill definitivt inte att mina barn, om jag nu får några, skall gå i en skola som formats av den personen. Socialdemokrat, Folkpartist eller Moderat är dessutom fullständigt irrelevant. Även om Folkpartiet äcklar mig mer än något annat parti, möjligtvis undantaget den nya Centern.

  3. Jag delar inte någon annans åsikter så det är ok. Jag kan dock aldrig sluta reta mig på att människor som får betalt för att utföra ett jobb men samtidigt inte sköter det. Egentligen är saken så att jag tycker att det tragiskt att skolan skall skötas av politiker. För det är sällan som de är kapabla att göra detta. Att massmord är något exceptionellt men inte något nytt är för övrigt ingen åsikt. Det är fakta.

Comments are closed.