Herr Finansministern har en skruv lös

Om någon läser det här och tycker att jag är aningen ensidig i min kritik mot vår regering så skall jag bara påpeka att jag ställer mig lika frågande till många av socialdemokraternas idéer. Dock tjänst det viktigast att gnälla på dem som har makten för tillfället. När det gäller andra partier som Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet så känns det lite som att slå en död häst.

Min bror säger hela tiden att Herr Finansministern är en pragmatiker vilket är något som jag inte är särskilt benägen att hålla med om. Istället verkar den nuvarande regeringen var en som sätter ideologi framför en ordnad ekonomi (följaktligen raka motsatsen till Göran Perssons regering). Den senaste idiotin som jag läste i dagens tidning är förslaget att dra in a-kassan för dem som arbetar deltid. Vilket ger dem valet att antingen vara helt arbetslösa eller att (efter att insett att det inte går att leva på en halv lön) gå till soss. Jag upprepar åter en gång – vad är poängen med en stat (eller för att använda borgarideologi från 1800-talet som var väsentligt mer progressiv än dagens; samhällskontraktet) om den/det inte skall skydda medborgaren? Vad är vitsen med en stat som existerar endast för att legitimera de besuttnas övergrepp? Snälla Herr Finansministern, förklara för mig för jag kan inte förstå… Lika lite som jag kan förstå hur en arbetssökande kan skapa jobb ur tomma luften. Mamma sa alltid; det är inte ens fel att två trätas… Å detta är verkligen sant, men det är också något som alla dessa ideologidyrkare inte har förmått att lära sig…

Slutligen en förklaring till att jag skriver ”Herr *ministern” istället för A*d*r* B*r*, J*n Bj*rkl*nd eller Fr*dr*k R**nf*ldt. Förklaring är att jag delar deras människosyn och anser mig inte värdig att yttra deras namn som den late parasit på samhällskroppen jag är.

One thought on “Herr Finansministern har en skruv lös

  1. Någon som har räknat på att snubben igår stod och utlovade ca 600000 (500 om dagen) nya jobb tills nästa valperiod. Ingen som tänker på att en lågkonjuktur ligger och lurar i horrisonten. Det har redan börjat gunga i USA och UK. Då är det kanske inte lika lätt att skapa jobb. Vi lever i en global värld och vi kommer att påverkas vare sig vi vill eller ej. Eller skall de Kanske skall de införa planekonomi? Nä flätan känns inte som en pålitlig snubbe!

Comments are closed.