Nyspråk imponerar inte på mig

Cancersvulsten och till gruppledaren för Folkpartiet (Anti) Liberalerna i riksdagen, Johan Pehrson, försöker sig på en exercis i nyspråk när han talar med Expressen. Samtidigt som han menar att det är meninglöst att visa  sitt missnöje med en lag.  Skrämmande.

Riksdagsman:Kampanjen är helt lönlös

Usch, tänk om vi hade haft politiker som ovan nämnde Pehrson när frågorna om allmän rösträtt och andra mer eller mindre historiska beslut fattades. Men å andra sidan är det väl så att Pehrson och större delen av vår regering trånande blickar tillbaka till 1800-talets plutokrati. Å då är väl inte hans åsikter så konstiga. Men det förakt han uttrycker för dem som han skall representera är däremot skrämmande. Herr försvarsministern Tolgfors uttrycker sig också på nyspråk, precis som om det skulle göra någon skillnad, även om han inte för samma förakt för väljarkåren utan snarare verkar leva inuti en bubbla.

Läs chatten med Tolgfors

Men båda bör faktiskt betänka att det spelar ingen roll om det kallas för signalspaning eller avlyssning. Det är irrelevant och upprörande att vi skall genomföra groteska förslag för att likt Don Quiote kämpa mot väderkvarnar i tron att dessa är drakar. Oavsett om det är den röda faran eller några illa definierade terrorister vi jagar.