Löjligt av dig att jobba mindre än heltid…

…eftersom du kan få mer jobb om du bara vill. Detta fina nya budskap från det nya ”arbetarpartiet” och apokalypsens fyra ryttare är fullständigt vansinnigt. Vidare så är det ytterligare ett steg mot korporativismen, det vill säga att man förväntar sig att arbetstagare och arbetsgivare automatiskt har identiska intressen. Om du inte kan få mer jobb på din ordinarie arbetsplats så säger det nya ”arbetarpartiet” att då får du väl skaffa ett deltidsarbete till. Vilket är fullständigt orimligt, eftersom ett dylikt system bygger på att de som jobbar deltid skall jobba mer än de som jobbar heltid. För mindre lön dessutom. I vilka arbetares intresse ligger detta? Kan någon förklara för jag begriper inte nyspråket längre.

Jag jobbar i genomsnitt 20-25 timmar per vecka, och tjänar genom detta ungefär 6.500 kr i månaden efter skatt. För att komma upp i en någorlunda normal lönenivå skulle jag behöva arbeta ungefär 60 timmar i veckan hos min arbetsgivare. För att kunna ha två arbeten som skulle resultera i en någorlunda normal lönenivå skulle jag behöva ägna åtminstone två timmar av dagen till pendling mellan de olika jobben. Samtidigt skulle jag behöva jobba samtliga helger, och även 4+2+4 timmar per dag bara i ren arbetstid (den normala pendlingen för en heltidsanställd oräknad). Summan blir 61 timmars arbetstid per vecka. På vilket sätt hjälper detta mig att få ett heltidsarbete, jag som till skillnad från herr arbetsmarknadsministern klarade av min universitetsexamen? På vilket sätt är detta en politik som gynnar de som arbetar, herr arbetsmarknadsministern? Å varför finns det ingen typ av pappersmedia som ifrågasätter dessa förändringars förmåga att åstadkomma något positivt (då räknar jag inte politiskt bundna partiorgan eller Flamman)? Varför finns det ingen media idag som vågar leva upp till uppgiften att vara den granskande statsmakten?

Å förresten, herr arbetsmarknadsministern, så kommer inte företagen eller vårdinstutionerna eller telefoncentralerna att förändras det minsta på grund av dessa regeländringar. Det vet alla som någonsin har jobbat på ett dylikt företag. Man kan helt enkelt inte tvinga företagen/institutionerna att ändra sig genom att hota de anställda. Hoppas verkligen att den mest ärkekonservativa regeringen denna sida förra sekelskiftet blir avsatt i nästa val. För även om jag har en mer pålitligt försörjning då, så kommer jag definitivt inte att rösta på någon som bara, och då enbart, arbetar för storföretagens väl. De nykonservativas mix av stalinism och gangsterkapitalism är inget för framtiden. Det har det aldrig varit och kommer aldrig att bli heller.

Tuffa tider för deltidsarbetare

One thought on “Löjligt av dig att jobba mindre än heltid…

  1. Det är ju därför att företag har så kallade ledord, så att man kan hjärntvätta de anställda till att bli robotar som arbetar för samma mål, när deras mål egentligen är att slippa att svälta.

Comments are closed.