Det totala underbetyget…

Trähatten Magnus Rantorp yttrar sig igen. Han kallas visst för expert på terrorism. Vilket jag tycker är mycket märkligt. Hejarklacksledare för övervakningssamhället borde vara ett mer lämpligt attribut. Nu senast kväker han ur sig att ”det mesta tyder på att han inte agerade ensam” som kommentar till idioten i Stockholm som sprängde sig själv. För det första så kan man fråga sig vad det är för expert som ger en nolla likt magsprängaren från Stockholm den bekräftelse som denne uppenbarligen så desperat strävat efter genom att kalla denne nolla för terrorist. Egentligen finns det bara två ord som passar in på denne nolla. Nolla och egoist. Egoist eftersom han uppenbarligen gav fulla f*n i vad hans barn tyckte om att förlora sin pappa. Nolla för att han trodde att han var religiös.

Åter till ämnet kanske. Det som skrämmer mig mest med att så kallade experter ger nollor självberättigande på detta sättet är dels den tysta majoritetens strävan efter en artificiell trygghet. Som leder till att man ger så kallade ledare rättighet att övervaka en. Problemet är bara att övervakning ger ingen trygghet. Övervakning ger bara övervakning. Frågan är om de människor som lyckades missa detta kommer att hitta något om man ger dem mer makt. Troligen inte. Tyvärr så måste jag dock understryka att det främsta skälet till att nollan kom så långt som han gjorde troligtvis var att han agerade helt på egen hand. För det är mycket mycket mycket lättare att missa en ensam dåre än ett avancerat nätverk. Så det mest tyder med andra ord på att stockholmsnollan hade mer gemensamt med förövaren av Finlands hittills enda självmordsattentat än exempelvis med personerna bakom några av de större attentat som förövats. Eller för den delen med Marc Lupine, Dylan Klebold, Eric Harris eller förövaren av massakern på Virginia Tech. Så kalla honom inte för terrorist, kalla honom för misslyckad massmördare, och stryk under order misslyckad i sammanhanget.

Apropå det här som påstås med religiösa motiv så hänvisar jag till ett tidigare inlägg som jag gjort. Religion hade absolut inte något med det hela att göra. För det har det sällan när narcissistiska egoistiska nollor spränger sin mage i luften…