Dagar när stolpskotten är ytterst frekventa…

Människor i allmänhet verkar ha en förbluffande förmåga att glömma snabbt. Eller ens förstå ”barnporr” betyder på nyspråk (utläses allt som vi inte gillar). Till och med utrikespolitiska kommentatorer uppvisar denna förmåga när det gäller termen ”terrorism” (utläses återigen allt som vi inte gillar). Man blir direkt bedrövad när man läser på SVT Text att världsledarna (i det här fallet Putin (att kalla Rysslands president för president är… hum…) och Obama) har insett att terrorismen är det största hotet mot världen. Fortfarande utan någon har definierat exakt vad terrorism är utan bara använder det som en term för saker som vi inte gillar.

Tyvärr så lämnar Sverige i vanlig ordning ett bidrag till fånerierna (och SD vill att man skall vara stolt över att vara svensk… Jisses… Jag kan vara stolt över att jag är jag men stolt över en påhittad gemenskap… Snark…). Tyvärr är det så att vår ”kära” EU-kommissionär Malmström vill blockera ”barnporrsajter”. Trots att vi alla vet att det inte hjälper ett dugg med sådana dumheter. Trots att vi borde minnas att man vill blockera ”The Pirate Bay” med hänvisning till att man ”kunde hitta barnporr där”. Usch vad det är tråkigt när landet man råkar vara född i har tagit en så stark ställning mot den gamla hacker-parollen ”Information wants to be free!”. För den som vill läsa mera kan man gör det här. Notera att längst ner i pingback att något spån har skrivit ”Cecilia Malmström 4 president” och för en väldigt ”lysande” argumentation om varför denna ryggkrökare är en hjältinna. OMFG om man säger så.

För övrigt anser jag att Sverige skall ta itu med sin egen historia innan vi tar itu med Turkiets historia. Även om det råkar vara sant att händelserna i Osmanska riket runt 1915 var ett folkmord. Det smakar alltid illa med skenhelighet från landet där jag fick, under min skolgång, Gustav Eriksson propaganda presenterad som historiska fakta.