När de skrattande vampyrerna dansar

Under hela eftermiddagen har jag bara kunnat tänka på den gamle dubb-artisten Scientist och dennes skiva ”Scientist Rids the World of the Evil Curse of the Vampires”. Förmodligen är det på grund av att denna skiva utgör radiostationen K-Jah i GTA3 och att jag har blivit permanent skadad av mitt jobb (Scientist nyttjar nämligen ett telefonljud i början av ett av spåren på skivan – ”Dance of the Vampires”). Kanske är det också så att det är för att ha något att skriva när jag egentligen inte kommer på något engagerat eller förnuftigt som inte får mig att ännu mer stå ut som en konspirationsjunkie.

Har fallit för Happy Mondays på sistone, särskilt spåren Kinky Afro och Loose Fit från ”Pills, thrills and bellyaches”. Kanske är jag inne i ytterligare en musikperiod som jag aldrig skulle ha trott om mig för en 10 år sedan. Fast samtidigt så har jag tappat bort mig helt efter att fick erkänna att jag faktiskt gillade country. New Order har förresten också nästlat in sig i mitt huvud av någon anledning, trots att jag tidigare alltid har föredragit föregångaren Joy Division. Å Adamski förstås, fastän det är helt omöjligt att hitta fler spår som han har gjort än Killer, trots att han skall ha gjort hela fyra skivor (och därefter fortsatt släppa musik under namnet Adam Sky. Något börjat dock hända med mig på något sätt, förmodligen är det bara gubbsjukan som har satt in, men ändå. Det går säkert över. Trots allt så är det väl inte ovanligt att man då och då får en nostalgi attack och börjar lyssna på musik från ens gröna ungdom. I och för sig var jag väl inget annat än en bebis när Scientist-skivan kom ut (1981), men det är ju en helt annan sak.

2 thoughts on “När de skrattande vampyrerna dansar

  1. Jag känner igen det där, numera säger jag inte jag lyssnar på country, på reggae, på house eller vad det nu kan vara. Numera säger jag, jag lyssnar på musik… det går i perioder vad jag lyssnar på och för att jag inte lyssnar på en speciell genre just nu, säger inte att jag dissar det helt. Jag har droppat hela den där 1990-tals attityden av att ”ha koll” det känns så jävla skönt att bara vara ”dum” konsument!

  2. Jag minns första gången jag spelade GTA III, jag tänkte det där känner jag igen… när jag hörde K-jah, och så satt jag och letade igenom min skivback och hittade skivan 😀 … Hört att där skall vara en ”östeuropeisk” radiokanal där Ruslana är ”radiopratare” i GTA IV, skall bli intessant.

Comments are closed.