Bortom kataklysmen

De senaste veckorna har jag egentligen spelat World of Warcraft alldeles för mycket. Detta efter att den senaste expansionen, Cataclysm, kommit ut. Nu börjar man få ett mer genomgående intryck av det hela efter att varit överallt och snokat i den nya världen. Min huvudkaraktär, Svårmod (EU/Darkspear) är level 85 och numera worgen (beslutet att byta från night elf satt aldrig särskilt långt in).

När det gäller de nya zonerna i spelet så är Vashj’ir tyvärr en stor besvikelse, som får en att undra om det egentligen förekommit något betatest. Mount Hyjal är en intressant zon som stoppar in mycket ny bakgrundsinformation i spelet. Deepholm är väl lite sådär, mest eftersom jag aldrig har varit så förtjust i att springa runt i grottor. Albino fiskarna är dock rätt festliga (och förstås bra att sälja på auktionshuset eftersom få orkar stå där å fiska).  Zonen skulle dock kunna expanderas en aning med mer bakgrundsinformation. Uldum är väl min favoritzon (på grund av arkeologi-temat). På att göra listan hamnar förstår att se till att skaffa en kamel, för det är för tillfället det riddjur som ser allra mest rätt ut i hela spelet (extra mycket på grund av att rörelsemönstret ger samma stoner vibbar som både troll och worgen har). Twilight Highlands har dessa sköna dvärgvibbar men är å andra sidan lite väl tungt när det gäller intros. Rent krasst så hade man kunnat säga att det hade varit en bra idé att plocka bort några därifrån och lägga till dem i Deepholm för att ge den zonen lite mer kött på benen.

En del gnäll blir det förstås. Vi var utlovade att det skulle gå att flyga i hela Azeroth, men ändå går det inte att göra så i varken rymdgetternas eller blodälvornas land. Samtidigt som man har satt ut ett gäng oövervinneliga vakter i Eversong Woods. Riktigt dåligt är det enda betyget som kan ges till detta. Kan också informera Blizzard om att vargar oftast inte bökar (om det är tänkt att vara ett sniffande ljud så måste jag säga att det mest låter som en gris som bökar) eller vrålar som lejon. Här är det verkligen befogat att fråga om utvecklarna har gått på samma svampar som tycks vara trollens favoritföda. Lite dumt är det också att man inte kan klippa sig som människa, utan bara som worgen. Särskilt eftersom utseendena hela saknar koppling mellan varandra. Den nya given med ”döda en fiende och få två köpet” är också lite märklig.

Det var väl allt jag kom på för tillfället. Väl mött i Azeroth, och förhoppningsvis till hösten i Sanctuary (Diablo 3).