E24? Listor med extrem personlig preferens…

Efter att i ett stadium av allmän seghet ha klampat in på Aftonbladets sida idag på morgonen så blev jag nyfiken på listan som presenterades där. En lista som påstås beskriva de 10 bästa respektive sämsta spelen i världshistorien. Jag har följande invändningar (framför allt mot sättet som listan presenteras på);

  1. Skulle Pacman vara ett av världshistoriens sämsta spel? Ifall man anser detta har man inte spelat många spel.
  2. Hur undviker de att få med exempelvis det där grymt värdelösa BASIC spelet om Robin Hood på C64? Det är utan tvivel det sämsta datorspel jag någonsin spelat.
  3. Varför är det bara MMORG- och FPS-spel med på listan? Inga strategispel och knappt några pusselspel…
  4. Inget av Civ-spelen är med.
  5. Det finns det överhuvudtaget inga imperiebyggarspel med. Är skribenten för lat för att spela sådana spel.

Skulle nog kunna fortsätta ett tag till men jag orkar nog inte då min initiala frustration försvann ganska snabbt. Jag saknar dock ”Return to Castle Wolfenstein” också. Sen kan man notera att folk gillar att ha rootkit’s på sina datorer då Bioshock toppar försäljningslistan (trots varningar på internet för rootkit’s). Av princip borde man bojkotta företag som straffar den som köper spelet. Om det så är rootkit eller viruset Starforce (det är ett virus/trojansk häst – oavsett hur mycket det marknadsförs som kopieringsskydd då det uppfyller alla kriterier).

2 thoughts on “E24? Listor med extrem personlig preferens…

  1. Seven Gates of Jambala som först kom till Amiga och typ fem år senare släpptes i exakt samma version till spelkonsollen CD32 (!) Hör definitivt till de sämsta plattformsspelen. Pacman är ju roligt, det spelar jag ibland på min Gp2x.

Comments are closed.